lgs çalışmaları

8. Sınıflar LGS  Hazırlık Çalışmaları

Konuların eksiksiz işlenmesi için LGS için hazırlanan özel program doğrultusunda 7. sınıflarda İkinci dönem başından itibaren çalışmalara başlanır.

Şubat tatili sırasında akademik çalışma devam eder. Öğrenciye akademik başarıyı artırıcı ödevler verilir. Şubat tatili ödevleri değerlendirilerek öğrencilerin eksiklikleri belirlenir. Bu eksikliklerin giderilmesi için yapılan program doğrultusunda öğrencilere bire bir konu tamamlama etütleri yapılır. Belirlenen konuların tamamlanmasından sonra değerlendirme testleri ile konunun anlaşılıp anlaşılmadığı ölçülerek eksikler tamamlanır.

Bu çalışmalar her ay düzenli olarak yapılan deneme sınavlarıyla desteklenir. Deneme sınavlarının sonuçları Ölçme ve Değerlendirme Birimi ve PDR Birimi tarafından değerlendirilir ve öğrencilere gerekli akademik yönlendirmeler yapılır. Ayrıca sınav sistemiyle ilgili açıklanan her türlü güncel bilgi ilgili birimler tarafından düzenli olarak takip edilir ve öğrencilerimizle paylaşılır.

Yıldız Cumartesi Okulu'nda yer alan Ortaokul Akademik Program ile bir hafta boyunca anlatılan konuların tekrarı ve LGS'ye yönelik çalışmalarla pekiştirme programı uygulanır.