oya akın Yıldız OKULLARI

Logosu

Beş parçadan oluşan Oya Akın Yıldız Okulları logosu, eğitim ve hayal gücünün sembolüdür.

Tipografinin yerleştirildiği orta bölümde yer alan ‘A’ ve ‘O’ harfleri Oya Akın’ı simgelemektedir. İç içe geçmiş halkalar, merkez ve yakınlık ifadesi olarak "okul-öğretmen-öğrenci-veli” işbirliğine verilen önemin göstergesidir. ‘A’ harfinden yaratılan kalem ve onu çevreleyen ‘pergel’ eğitime vurgu yapmakta, aynı zamanda yıldızları işaret etmektedir.

Bir bütün olarak logo; tepedeki yıldızı yakalamak için ellerini yukarı kaldırmış öğrenci ve hayal gücünün öneminin temsilcisidir.

Oya Akın Yıldız Okulları’nın eğitim felsefesi ve hayal gücüne verdiği önem, logoyu oluşturan renklerle de vurgulanmıştır. Gün ışığı, mutluluk, neşe, merak, pozitiflik ve samimiyetin simgesi olan sarı renk; Oya Akın Yıldız Okulları öğrencisini tanımlamaktadır. Güneşin rengi turuncu; Oya Akın Yıldız Okulları’ndaki hayal gücünün, yaratıcılığın, coşkunun, eğlencenin, neşenin, enerjinin açılımıdır.