Oya akın

Oya Akın Yıldız Okulları Kurucusu

Ankara’da 1972 yılından bu yana eğitimin her kademesinde büyük bir özveri ve sevgiyle, 1 yaşından 18 yaşına kadar yüzlerce çocuğun eğitimine katkıda bulunmuş, önemli rol oynamıştır.

Çeşitli devlet lise ve ortaokullarında görev almış, en son Ayrancı Lisesi’nden emekli olmuştur.

Özel Okulculuk sektörüne 1981 yılında Ayrancı’da kurduğu Yıldız Disney Kreş- Anaokulu ve Etüt Merkezi ile başlayan Oya AKIN, o yıldan bu yana da edindiği birikimi yenilemeyi ve çağdaşlığı gelişmenin gereği sayan felsefesiyle çocuklara hizmet vermektedir.

Şimdi de eğitim alanında edindiği 52 yıllık deneyimlerini Oya Akın Yıldız Koleji ve Oya Akın Yıldız Portakal Çiçeği Koleji misyonuyla birleştirerek çocukları yıldızlı bir geleceğe hazırlamak üzere yola çıkmıştır.

Oya Akın, yıllardır ailelerin güvenerek teslim ettiği çocukları, sevginin sorumluluk olduğu bilinciyle, sağlıklı ve güvenli bir ortamda, onları birebir tanıyarak bir aile ortamı sıcaklığında kucaklamaktadır.

"Oya Akın Yıldız Koleji, Ankara’da 35 yıldır faaliyet gösteren ve kaliteden ödün vermeyen yapısıyla eğitim sektörüne damgasını vuran Oya Akın Eğitim Kurumları zincirine eklenen bir halkadır. Oya Akın Eğitim Kurumları, bir eğitimci olarak eğitimin her kademesinde geçirdiğim yılların, edindiğim bilgi ve deneyimlerin ürünüdür. Eleştiren, kendisine ve ülkesine sorumlu, yaşam boyu öğrenmeye açık, üretken, kendi kültürünü özümsemiş, farklı kültürlere anlayışlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Oya Akın Yıldız Koleji, diğer Oya Akın Eğitim Kurumları gibi sadece kalite ve güvenin değil başarının da vazgeçilmez adresi olacaktır.Oya Akın Eğitim Kurumlarının 35 yıllık deneyimine dayanarak kurulan bu okulda mutlu, aydın ve sosyal çocuklar yetiştirebilmek için tüm imkânlar kullanılmıştır ve kullanılacaktır. Oya Akın Yıldız Koleji, alt yapı olanaklarından eğitim programlarına kadar her şey "Her çocuk keşfedilmeye hazır bir yıldızdır!”anlayışı esas alınarak düzenlenmiş; bireysel farklılıkların fark edildiği bir okul olmak üzere tasarlanmıştır. Böylece her çocuğun kendi yetenek ve performansını özgürce ortaya koyarak başarıyı yakalamasının yolu açılacaktır."

Oya Akın
Haziran 2012