YEMEK HİZMETLERİ

Yemek hizmetlerinin sağlıklı, dengeli ve hijyenik koşullarda olmasının yanında öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir şekilde yürütülmesi, Oya Akın Yıldız Okulları’nın beslenme konusunda vazgeçemeyeceği ana ilkesidir. Oya Akın Yıldız Okulları’nın "sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı” olmak üzere üç kez servis yapılmaktadır. Aylık yemek listeleri, diyetisyenler tarafından hazırlanıp okul yönetimi tarafından incelenmektedir. Listeler, öneriler doğrultusunda yapılan gerekli değişikliklerin sonra kesinleşmekte ve Oya Akın Yıldız Okulları’nın internet sitesinde yayınlanmaktadır.

SERVİS HİZMETLERİ

Oya Akın Yıldız Okulları’nın öğrencilerin adreslerine göre hangi servisleri kullanacağı eğitim-öğretim yılı başında servis yetkililerince belirlenir ve listelenir. Öğrenci servisinden yararlanmak istemeyen öğrenci velilerinin, bu durumu öğretim yılı başlamadan müdür yardımcısına yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir. Bu listeler, okul yönetimi ve sınıf öğretmenlerinde bulunur. Servise binen öğrenciler, okul yöneticileri ve görevliler tarafından bu listelere göre kontrol edilir. Ardından da araç sürücüleri okuldan ayrılmadan önce listeye göre öğrenci yoklaması yapar. Okuldan izin alarak ayrılan öğrencilerin servis şoförleri, güvenlik görevlisi tarafından bilgilendirilir.

Oya Akın Yıldız Okulları’nın öğrenci servislerinde servis düzenini sağlamak, iniş ve binişlerde tam güvenliği gerçekleştirmek üzere servis hostesleri görev yapar ve her serviste emniyet kemeri bulunur. Velilerin de çocuklarını kemerlerini bağlamaları doğrultusunda uyarmaları beklenmektedir. Ayrıca veliler, servisle ilgili yaşanan problemleri servis sürücüsüyle değil servis yetkilisiyle görüşmelidir.Oya Akın Yıldız Okulları’nın öğrencileri, okul yönetimi tarafından sıkı takip edilen servis kurallarına uymakla yükümlüdür. Buna göre;

• Öğrencilerin kendi servisleri dışında değişik servislere binme talepleri kabul edilmez. Bu konuda herhangi bir aksaklığa meydan vermemek, araç sürücülerini ve okul yönetimini güç durumda bırakmamak için, velilerin öğrencileri uyarmaları gerekmektedir.

• Öğrencilerin ancak çok önemli ve gerekli durumlarda okul yönetiminin bilgisi dâhilinde ve velisinin yazılı bildirmesi şartıyla başka servise binmelerine izin verilmektedir.

• Adres değişikliğinin en kısa zamanda servis sorumlusuna bildirilmesi zorunludur.

• Öğrencilerin okula saatinde ulaşabilmeleri için servis araçlarını tam saatinde ve kapıda beklemesi gerekmektedir.

• Okul servislerinde öğrencilerden uygar bireyler olarak; ortak alanlarda olumlu tavır ve davranışlar göstermeleri, trafik kurallarına uymaları, çevresindeki arkadaşlarını ve sürücülerini rahatsız etmemeleri, kendilerine yakışır örnek davranışlar göstermeleri beklenir.

• Öğrenciler servislere düzenli ve güvenli bir şekilde biner ve inerler, birbirlerinin güvenliğini tehlikeye sokacak davranışlarda bulunmazlar. Serviste arkadaşları ile kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde, alçak sesle konuşurlar. Servis hareket halindeyken yerlerinden kalkmazlar. Araçları temiz tutarlar, eşyalara zarar vermezler.

GÜVENLİK BİRİMLERİ

Güvenlik elemanları, okulda bulunan öğrenci, öğretmen ve okula gelen misafirlerin can ve mal güvenliğini sağlamakla görevlidir. Bu çerçevede, okul personeli dışında okula gelen herkes okul kapısında bir kimlik belgesi bırakmak ve görüşmek istediği kişiyi bildirmek zorundadır. Okulla bağlantısı olmayan kişiler, her ne sebeple olursa olsun okul içerisine alınmazlar.

TEMİZLİK HİZMETLERİ

Genel sağlık açısından hijyen, çok önemli bir faktördür. Temizlik hizmetleri birimimiz, öğrencilerimizin daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla, koridorlar, sınıflar, tuvaletler, bahçe, çalışma ofisleri vb. gibi okulun sürekli kullanılan alanlarının temizliklerinin yürütülmesini sağlamaktadır. Hijyenin sağlanması için kullanılan temizlik maddelerine ve yapılan temizlik çalışmalarının kalitesine çok önem verilmektedir.