T.C.

Özel Oya Akın Yıldız Portakal Çiçeği İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü

12/03/2020

Sayın Velimiz,

Toplu yaşanılan ortamlarda ortaya çıkabilecek olası bulaşıcı hastalıkların önlenebilmesi amacıyla kurumlarımızda her gün lokal (kapı kolları, tırabzanlar, lavabo ve musluklar, tuvaletler vb. ) temizlik çalışmaları ve her hafta genel dezenfekte işlemleri yapılmaktadır.

• Covid-19 hastalığının gündeme gelişiyle birlikte her gün düzenli yapılan lokal temizlik çalışmaları arttırılmış ve okul dezenfektasyon işlemlerimiz sıklaştırılmıştır. (2 günde 1)

• Öğrencilerimizin yoğunlukla bulundukları alanlara hijyeni sağlamak adına el dezenfektanları yerleştirilmiş, çocuklarımıza kullanım konusundaki eğitim okul hemşiremiz tarafından verilmiştir.

• Gün içinde öğretmenlerimiz, öğrencilerimize kişisel hijyen kuralları ile ilgili düzenli hatırlatmalarda bulunmakta ve sürecin takibini sağlamaktadırlar.

• Okul içinde görevli tüm personelimize, bulaşıcı hastalıklarla ilgili uzmanlar tarafından detaylı eğitim verilmiş olup, özellikle yemekhanede çalışan tüm personel maskeli olarak hizmet vermektedir.

• Okulumuzda çocuklarımızın görebilecekleri alanlara hijyen ile ilgili gerekli bilgilendirme ve yönlendirme afişleri asılmıştır. Okullarımızda öğrencilerimizi taşıyan servis araçlarımıza dezenfeksiyon işlemleri uygulanmıştır. Ayrıca araç şoförlerimiz günlük bakım ve temizliklerini titizlikle yapmaktadırlar.

• Ateş, kusma, öksürük, solunum darlığı gibi belirtilerden herhangi biri ya da birkaçını gösteren öğrencilerimizin; ateşi olmasa bile ilaç tedavisi devam eden öğrencilerimizin okula gönderilmemesini rica ederiz. Bu kapsamda yukarıdaki belirtilerin bir veya birkaçını gösteren öğrencilerimiz velilerine haber verilerek evlerine gönderilecektir.

• Mili Eğitim Bakanlığınca olası bir eğitime ara verilmesi kararı çıkması halinde uzaktan eğitim metoduyla online olarak öğrencilerimizin eğitiminin kesintisiz olarak devam edebilmesi için gerekli tüm hazırlık ve çalışmalar yürütülmektedir.(İlköğretim/ Ortaöğretim) Ayrıca velilerimizin iş ve aile durumlarını bu kapsamda planlamalarını öneririz.

• Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda yurt dışına yapılacak olan seyahatler için hastalık bulaşma riski konusunda velilerimizin Dünya Sağlık Örgütünün duyurularını takip etmeleri gerekmektedir.

• Öğrencilerin okul içinde toplu olarak bir araya gelecekleri, törenler, geziler, yarışmalar, sosyal etkinlikler iptal edilmiştir.

• Bu süreçte tüm gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır.

Sağlıklı günler dileriz. Bilgilerinize.

Belgin KÖHNETARFUN

Kurucu Temsilcisi